Nu gör Jens 28 det Storebro borde göra!

mars 11, 2010

Review Designs vision från 2006 blir verklighet! Nu finns de första serieproducerade hybridbåtarna på Båtmässan Allt för sjön. Långa, slanka och lätta båtar med mindre motorer och ljudlös eldrift.

Den varumärkesstrategi för Storebro Royal Cruisers som Martin Sjöman föreslog för ägaren Nimbus i december 2006 blev inte verklighet då, men nu kommer verkligheten ikapp visionen. Den konceptbåt som gjordes inom ett magisterarbete på Konstfack visade hur Storebro kunde stärka sitt varumärke och erbjuda sina kunder en helt ny båtupplevelse. Nu finns Jens 28 Craft på båtmässan Allt för Sjön. Den nya båten har fått stor uppmärksamhet, och bygger på precis samma grundtankar:

Comparison of Jens 28 Hybrid Craft and Storebro concept 2006-7

De flesta svenska båtägare värderar naturupplevelser högre än fartupplevelser, och de flesta moderna båtar fungerar illa i ”komfortfart” på grund av planingströskeln. Båtkonceptet för Storebro, Cruise 475, var en lång och lätt dieselhybrid med ljudlös elmotor, inspirerad av det tidiga 1900-talets slanka och lättdrivna motorjakter.

Jens 28 Craft är nominerad till Årets Nyhet på mässan med denna beskrivning:

Hybriddriven båt med ett flertal designfinesser. Skrovform som ger låg vågbildning och låg dieselförbrukning. God ljuddämpning vid dieseldrift och ljudlös gång vid eldrift. Ingen användning av teak eller andra tropiska träslag.

Juryn säger: ”Hybriddriven båt med en intressant nytänkande design och ett mjukt skrov anpassad för lägre farter”

Varumärkesstrategin som utvecklades för Storebro under 2006 baserades på en omfattande undersökning av vilka värden och upplevelser nordiska ägare av större motorbåtar egentligen söker. Storebros kunder är i de allra flesta fall äldre, och har inte sällan varit seglare tidigare. Knappast förvånande att Jens Östman ritade segelbåtar innan han skapade Jens 28.

Se en presentation av designstrategin och båtkonceptet för Storebro.

Lycka till Jens 28! – och Storebro! I lyxsegmentet finns fortfarande inga ljudlösa hybridbåtar, och Storebros kunder skulle älska det!

Review Designs nya websida lanserad!

mars 9, 2010

Nu har Review Design ett nytt ansikte mot världen, och en blogg med tankar om allt som kopplar design till affärsnytta.

reviewdesign.se finns tydliga beskrivningar av Review Designs tjänster och vilken nytta vi levererar till våra kunder.
Design blir allt viktigare – Vårt samhälle är mångfasetterat, och ny teknik för världen allt närmare samman. Det krävs allt mer av tydlighet och karaktär för att ett företag ska finna sin marknad och uppskattning för det man gör. Det är därför som det egentligen inte finns någon bra eller dålig design – det finns bara rätt eller fel design för varje given avsändare och mottagare. Rätt design är aldrig ett utanpåverk – den är djupt rotad där företagets hjärta sitter.

Design kommunicerar varumärkets kärna

Här på bloggen kommer det att handla om design och designplanering i praktiken. Läs mer om designstrategi, design management, och hur man planerar och skapar målsättningar för företagets designinsatser innan man låter en designer börja skapa! Välkommen till nya Review Design!