Jaha. Nu verkar de förväntade besvären vara här…

november 20, 2012

Electrolux och DDB. Beror relationskrisen på kulturella skillnader i synen på konsumentinsiktsarbetet?

Jag har tidigare kommenterat Resumés bevakning av Electrolux byrårelationer, och nu fortsätter följetongen.

Resumé redogör för rykten som gör gällande att samarbetet med DDB fått grus i maskineriet. Problemen finns som väntat just kring konsumeninsiktsområdet, som Electrolux ser som kärnan i sin affär.
 
Resumé
 
DDB antogs tidigare ha valts främst på grund av sin styrka på detta område, men tydligen har inte Electrolux researchers och DDBs planners kommit överens. Tråkigt om det är sant. Jag skulle gärna vilja se exempel på givande samarbeten mellan de här områdena.

Just i konsumentinsikt finns en plats för produktutveckling (design) och marknadsföring att mötas, men det som ser lika ut på pappret skiljer sig genom stora skillnader i synsätt och kultur.
 
Marknadsförare och designer har vitt skilda approacher i researcharbetet och olika syn på produkternas förhållande till varumärket, något vi sett intressanta exempel på i det forskningsprojekt jag deltar i.
 
Som sagt, mer om detta i Vinnovarapporten senare i vinter.
 

Disclaimer: Jag har inte någon direkt insyn i vare sig DDB eller Electrolux, och blir väldigt glad om du som har det rättar mig där jag har fel! Kommentera eller maila mig!

Comments are closed.